2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

7 Temmuz 2013 Pazar

Sınav Whatsapp'ı!

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Telefonumuzu sınava yönelik olarak en akıllıca kullanmak için sıra geldi ikinci yazıya. İlk yazıya linke tıklayarak ulaşabilirsin: Telefonunu 'Sınav Telefonu'na Dönüştür!

Soru-cevap şeklinde gidelim.

Sınav Whatsapp'ı kısaca nedir?
Sınav öğrencisi için Whatsapp; arkadaşlarına soru sorabileceğin, onların sorusunu çözebileceğin, beraber soru grubu oluşturabileceğin bir telefon programıdır.

Whatsapp'ın farkı nedir?
Şimdi diyelim ki elinde 10 soru var. Dershaneye gitmiyorsun ya da gidiyorsun da o gün gidesin yok. Elinde sıpsıcak soruların var. Soğumadan sorman gerekiyor. Pratik olarak iki yol var önünde: 1- Bilgisayardan sormak 2-Telefondan sormak. Bilgisayardan sormak için; Soruyu Tarat > Düzelt > Konu aç (foruma). Yaklaşık süre: 15 dakika. Yani 10 soruyu sadece sorması 15 dakika alır. Telefondan sormak için; Sorunun fotoğrafını çek > Yükle. (15 saniye). Süre farkı programın faydasını anlatmak için yeterli sanırım :)

Telefonuma uygun mu/nereden indireyim?
Buradan bakıp indirebilirsin.

Bilmeyenler için kısaca tanıtım yaptım. Şimdi tavsiyelere geçiyorum.


YGS Öncesi 2 Gruba gir: Hangi alandan olursan ol, YGS öncesi bir Sözel bir Sayısal grubuna gir. Böylece hem diğer alanın sorularını öğrenmiş olacaksın hem de o alanda sorularını sorduğun arkadaşların daha bilgili olacak. (Bir sayısalcı sözel sorusuna 'bilmiyorum ya' diyebilirken bir sözelcinin bunu deme ihtimali pek yoktur :))
Küçük grupları tercih et: Kimisinde görüyorum, adamlar 30 kişilik grup açıyor. Herkes bir mesaj atınca ilk 20 mesaj yukarıda kalıyor. Attığın soruların çözülmeme ihtimali malesef çok artıyor. O yüzden ben hep küçük gruplar kurdum, küçük gruplara girdim. Küçük derken; Maksimum 8 kişilik idi.
Seviyene göre gruba gir:Seviyene göre gruba girmen sana daha faydalı. Diyelim ki 360 puan yapıyorsun. 350-400 puan yapan arkadaşlar arasında kendini daha iyi geliştirirsin.
Sakın bunu yapma: Sakın muhabbet edilen gruplara girme. Grubunda da sohbet muhabbet eden gırgır kişiler olmasın. Bunu sıfırlamak doğru ve faydalı değil ama grubun amacı 'soru çözmek'ti bunu unutma. Yüksek öncelik soru çözmekte olsun. Muhabbet değil amaç. Aman! ;)

Hepsi tamam da Gruba nasıl gireceğim, Grubuma nereden öğrenci bulurum?
İstediğin seviyede istediğin kadar kendin gibi sınav öğrencisi bulabilirsin. Google'a sorabilirsin mesela.
Ayrıca 2016 yılında sunacağım Sınav Kazandıran TEK Formül Seti ile senin gibi başarı peşinde koşan öğrencilerle biraraya gelebilirsin.

Yarınki Konu: Kıskanç Arkadaş Modu On!
2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

1 yorum: