2023'te yeni yazılarla daha başarılı ol :)

13 Ağustos 2013 Salı

Okul - Dershane - Özel Ders Çemberi 1

2023'te başarını katlamak için yeni stratejileri takip et →
Okul Dershane dengesi
     Okul - Dershane - Özel Ders Çemberi 1
Bu üçlünün dengesini kurmada pek çok zaman sıkıntı yaşarız. Kendimi de dahil ediyorum çünkü ben de çok yaşamıştım. Sana bu yazı serisinde bu durumlarda ne yapman gerektiğinden bahsedeceğim;
Okul - Dershane Dengesi ve Okul - Dershane - Özel Ders Dengesi konusunda sıkıntılıysan bu yazıyı daha bir dikkatle oku.

Serinin bu ilk yazısı ise; Dershaneye gitmiyorken, Özel ders alıyor veya almıyorken yani şuandaki halin hakkında.





Şuan bunlardan hiçbirine gitmiyorsun muhtemelen, ya da sadece özel ders alıyorsun. İkisini de inceleyelim. Hiçbirini almıyorsan yapman gereken program hazırlamak, nasıl hazırlayacağını anlatmıştım yazının altında linklerini bulabilirsin, ve bu programa uymak. Program dışına taşmamak için de birden ağır bir program uygulamamalısın. Günde çalışman gereken 10 ise ve sen 4'te isen 7'lik veya 8'lik program sana ağır gelir, programı uygulanamaz hale getirmiş ve kendini ümitsizliğe atmış olursun. O yüzden program yaparken "erişmek istediğin saate yakın" bir şey değil de "şuanki çalışmandan biraz fazlasına yakın" bir şey hazırlamalısın. Program uyguladıkça çalışma alışkanlığı kazanacaksın, çalıştıkça da dersleri seveceksin, durduk yerde çalışasın gelecek :)

Özel ders alıyorsan da yıldızlı bir durumu yapman gerekir; Diyelim ki Haftada 1 kez özel ders alıyorsun. Hocan geldi veya hocana gittin, konuyu çalıştınız, konu bitti, ayrıldınız; Evdesin, bir şeyler atıştırdın ve  odana geçtin. Yapman gereken şey; çalıştığınız konuyu notlarınız üzerinden hızlıca tekrar etmek ve onunla ilgili 5-6 test çözmek ve hafta boyunca hocanın verdiği ödevleri yapmak. Böyle yaparsan hiçbir konuyu atlamadan eksiksiz öğrenirsin. Tekrarı ve testi sakın unutma!

Seni ikna etmek için diğer bir durumu inceleyelim; Derslerin bittikten sonra eve gidince kitabı kapatıp dinlenmeye çekilirsen, hem o kadar çaba, o kadar ders, o kadar para boşuna gider hem senin ve ailenin ümitleri, bunun garantisini veririm sana.

Bu konuda birdahaki yazım dershaneler açılınca olacak, çünkü asıl o zaman işine yarayacak bu konu/durum :)
Program hazırlama ve çalışmaya başlama yazıları: Başlama Sendromu , Günlük Program Nasıl Yapılır? , Aylık Planda İnce Noktalar

İyi çalışmalar :)


2023'te hayatını minimum %30 daha iyi hale getir. Okumak için tıkla →

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder